Fläderinlagd gurka.

on

Ok, på allmän begäran, här kommer ett recept på en fläderinlagd gurka. Egentligen bara en vanlig 1-2-3-lag, men jag har dragit ner lite på sockret & tillsatt lite salt.

Skall man äta detta samma dag så skivar jag gurka ganska tunt, skall den in i kylen & plockas fram i höst skulle jag ist rekommendera att man skivar lite tjockare.

Du behöver:

3 gurkor svenska gärna eko

1 eko citron (skalet)

5 klasar fläder

3 dl vatten

1,5 dl strösocker

1 dl ättika

0,5 msk salt

Gör så här:

Koka upp vatten, socker, salt & ättika.

Skölj citronen & ta en potatisskalare & ta bort skalet, försök undvika det vita. Skölj fläderblommorna & klipp bort så mycket utav stjälkarna som går.

När sockret & saltet löst sig lägger du i citronskalet & fläderblommorna. Sen låter du lagen stå & svalna i ca 1 timme.

Skölj gurkorna, skär dem sedan i skivor, snabbast går det på en mandolin. Ner med dem i lagen & in i kylen. Låt dem sedan stå minst 4 timmar, men gärna över natten.

Vill du att de skall hålla längre så häller du dem på en rengjord burk & ställer svalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s