Cheesecake med jordgubbar, citrus & mynta.

on

Nu är äntligen jordgubbarna här. Som vanligt är de godast precis som de är, eller med gräddmjölk. Men den här frusna cheesecaken är inte så dum den heller. Här får jordgubbarna sällskap utav smakkompisarna citrus & mynta.

Du behöver följande:

4 eko ägg

200 gram färskost

1 dl strösocker

2 eko citroner

1 eko lime

3 dl vispgrädde

200 gram digestivekex

50 gram smör

2 liter svenska färska jordgubbar

Mynta att garnera med

Gör så här:

Separera äggvitor & äggulor.

Vispa äggulor, strösocker, rivet skal av 1 citron & saften av 0,5. Vispas krämigt. Vänd i färskosten. (Tvätta alltid citrus noga, även om det är eko)

Vispa grädden fluffig & vänd även i den.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum & vänd försiktigt i smeten.

Smält smöret & låt svalna några minuter.

Krossa kexen i matberedare eller lägg dem i en påse & krossa med händerna. Blanda med smöret.

Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.

Tryck ut kexkrosset i botten, jämna till. Häll över smeten & in i frysen. Ca 4-5 timmar eller över natten. Låt stå framme en liten stund innan servering.

Garnera med skivade jordgubbar, myntablad & riv över skal av citron & lime.

Har man köpt en hel kruka mynta så kommer man få en del över, men misströsta ej! Mixa bladen med strösocker & vips så har du ett supersmarrigt myntasocker. Funkar på bär, pannkakor & att baka med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s