Pasta med svartkål, ostronskivling, parmesan & rostad mandel.

on

En snabb & smidig pastarätt. Så pass snabb att vi inte krånglar till det med egengjord pasta, vem hinner det i december liksom!? Kål, lök & svamp är verkligen favoriter hos mig, råkar man ha några kantareller i frysen, så kan man ju givetvis använda dem ist. Den rostade mandeln tillför ett riktigt gott krisp i rätten.

Du behöver följande till 4 portioner:

4 portioner färsk tagliatelle

250 gram ostronskivling

200 gram svartkål

100 gram bladspenat

1 citron

1 dl mandel med skal

30-40 gram parmesan eller annan ost man tycker om

1 kruka kruspersilja

2 vitlöksklyftor

2 schalottenlökar

Smör

Rapsolja

Salt

Svartpeppar

Gör så här:

Sätt på pastavatten.

Skala & hacka lökarna fint.

Skölj svartkålen & dra bort den grova mittenstammen. Skär sedan kålen i grova bitar. Stek den på medelvärme i olja, salta. Lägg åt sidan.

Dra sedan ostronskivlingen i mindre bitar, stek även den i olja, fast på högre värme.

Låt den ligga & få ordentligt med färg innan du börjar röra i den. Svamp blir lätt väldigt vattnig & man rör runt för mycket. Salta även svampen. Lägg svampen ihop med kålen.

Rosta mandeln hel i en torr stekpanna, låt den få lite färg & sedan svalna. Hacka den grovt. Hacka även persiljan grovt.

Koka pastan i saltat vatten, när pastan är klar sparar du ca 1,5-2 dl utav pastavattnet, det skall vi använda i ”såsen”.

Häll av pastan & spola av den så att kokningen avtar.

Svetta vitlök & schalottenlök i en stekpanna i lite olja utan att det får färg. Klicka i 2 rejäla matskedar smör, pressa i en halv citron & riv i nästan all ost, spara lite att garnera med. Låt såsen koka ihop någon minut & slå sedan på pastavattnet. Vänd i pastan, kålen, svampen & spenat. Avsluta med att pressa över andra halvan utan citronen, strö över den hackade mandeln & persiljan. Några drag med pepparkvarnen & lite riven parmesan på toppen.

En iskall äppelmust till, är att rekommendera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s