Hallonen är grymt fina & goda just nu. Vill man inte köpa dem hos grönsakshandlaren så kan man bara ta en promenad & plocka av de vilda.
Hallonpaj.
Pajskal:
150 gram rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
4 dl créme fraiche
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Hallon (ca 2 askar)
0,5 dl strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, mjöl, salt, socker & bakpulver till en smidig deg. Tryck ut i en pajform.
Blanda créme fraiche, socker, ägg & vaniljsocker. Häll det i pajformen. Tryck i hallon & in i mitten utav ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna ca 20 minuter innan servering. Servera med vaniljglass.
Balsamicomarinerade hallon.
Du behöver följande:
200 gram hallon
2 msk balsamvinäger
1 -2 msk muscovadosocker
1 lime
1 nypa flingsalt
Färsk basilika
Blanda vinäger med sockret tills sockret löser sig. Tvätta limen & riv i skalet. Skär basilikan i fina strimlor.
Slå lagen över hallonen, strö över basilika & lite flingsalt. Servera med lättvispad grädde.