Hallonen är grymt fina & goda just nu. Vill man inte köpa dem hos grönsakshandlaren så kan man bara ta en promenad & plocka av de vilda. 
Hallonpaj. 

Pajskal:

150 gram rumstempererat smör

0,5 dl strösocker 

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt
Fyllning:

4 dl créme fraiche 

2 ägg

1 tsk vaniljsocker 

Hallon (ca 2 askar)

0,5 dl strösocker 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. 

Blanda smör, mjöl, salt, socker & bakpulver till en smidig deg. Tryck ut i en pajform. 
Blanda créme fraiche, socker, ägg & vaniljsocker. Häll det i pajformen. Tryck i hallon & in i mitten utav ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna ca 20 minuter innan servering. Servera med vaniljglass. 


Balsamicomarinerade hallon. 
Du behöver följande:

200 gram hallon

2 msk balsamvinäger 

1 -2 msk muscovadosocker 

1 lime

1 nypa flingsalt 

Färsk basilika 
Blanda vinäger med sockret tills sockret löser sig. Tvätta limen & riv i skalet. Skär basilikan i fina strimlor. 

Slå lagen över hallonen, strö över basilika & lite flingsalt. Servera med lättvispad grädde. 

Annonser