Flädersirap. 


Du behöver följande:

0,75 l vatten 
1 kg strösocker 

12-15 klasar fläder

2 citroner 

0,5 vaniljstång (kan uteslutas)

Koka upp socker & vatten, låt småkoka ca 5 minuter. Under tiden skaka ur alla kryp ur flädern. Riv skalet av citronerna, undvik att få med det vita. Skär sedan bort allt skal & skär citronerna i skivor. Dela en halv vaniljstång på mitten. 


Lägg fläder, citron, vaniljstång & citronskal i sockerlagen. Låt koka upp & sedan småkoka ca 2-3 minuter. Sätt på lock & låt stå över natten. Sila av & häll på rengjorda flaskor. Vill man ha den lite mer trögflytande kan man koka ner den lite. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s