Gös, med gröna granna tillbehör, det känns passande nu när våren är här. Till fisken en grön ärtås, kvarngryn smaksatt med prästost & smörstekt broccoli. 
Du behöver följande till 4 portioner:

600 gram färsk gös (filéer)

2 dl kvarngryn

1 broccoli

3-4 dl gröna ärtor 

1 schalottenlök

1 morot

Kycklingfond

2 dl grädde

2 dl torrt vit vin

1 dl riven Lagrad prästost 

1 citron 

Smör

Olja 

Salt

Svartpeppar 
Gör så här: 

Koka upp saltat vatten & koka kvarngrynen i ca 8 minuter. Låt de sedan stå å dra i vattnet i ca 10 minuter till. Häll av dem & låt svalna. 
Innan servering fräs ihop kvarngryn online smör, riv i ost & pressa i en halv citron. Smaka av med salt & svartpeppar. 

Finhacka lök & morot, svetta i lite olja & smör. Slå på vin & 2 dl vatten. Låt koka ner till hälften, slå på ca 1-2 msk kycklingfond & grädde. Låt småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med salt. 
Lägg i ärtor & mix slät, sila sedan så att alla skal försvinner. Precis innan servering, mixa i 1 msk smör & se till att såsen känns luftig & lätt. Det allra sista pressar du i en halv citron. 
Fisken skära i portionsbitar & steks i smör & olja, endast lite salt på. Innertemperaturen tycker jag blir bäst runt 40-42 grader. 
Dela broccolin i stora buketter, stek ganska hårt i olja, tillsätt smör det sista & salta ordentligt. 
Avsluta med att klippa över lite krasse. 

Annonser