Bahn Mi, en vietnamesisk smörgås. Luftig, lätt baguette med krispig yta. Fylld med sojamarinerad fläskkarré, salladslök, limemajonäs, koriander, chili & inlagda grönsaker.
Du behöver följande:
En god baguette (köp en på ditt favorit bageri)
Sallad ex roman, hjärt eller krispsallad
0,5 gurka
200 gram fläskkarré
1 röd chili
1 bunt salladslök
1 rödlök
2 morötter
2 krukor färsk koriander
2 lime
2-3 msk soja
Ca 20 gram färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar
Ättikssprit
Strösocker
Matolja
2 äggulor
1 tsk senap
Gör så här:
Skala & skär morötterna i tunna långa bitar, som tändstickor. Skala en rödlök & skär i tunna strimlor.
Koka upp 3 dl vatten, 2 dl socker & 1 dl ättikssprit. Slå det över morötterna & löken, låt svalna något & sedan in i kylen i minst 1 timme.
Häll 2 äggulor, senap & saften av 0,5 lime i en bunke. Vispa ihop. Häll droppvis i olja under ständig vispning. Vispa i ca 1,5-2 dl. Smaka av med mer lime & salt.
Skär fläskkarré i så tunna skivor du kan. Häll på soja, riv i vitlök & ingefära. Krydda med salt & peppar. Låt marinera i 1 timme i kylen. Stek sedan i olja på hög värme.
Skär gurka i långa skivor. Strimla upp salladslöken & skär chili i tunna skivor. Skölj & skär sallad i lagom bitar.
Montering av din Bahn Mi.
Börja med din limemajonäs, sen sallad, de inlagda grönsakerna & gurka. På med fläskkarré & toppa med salladslök, chili & mycket färsk koriander.