Bahn Mi, en vietnamesisk smörgås. Luftig, lätt baguette med krispig yta. Fylld med sojamarinerad fläskkarré, salladslök, limemajonäs, koriander, chili & inlagda grönsaker. 
Du behöver följande:

En god baguette (köp en på ditt favorit bageri) 

Sallad ex roman, hjärt eller krispsallad

0,5 gurka 

200 gram fläskkarré 

1 röd chili

1 bunt salladslök

1 rödlök

2 morötter

2 krukor färsk koriander

2 lime

2-3 msk soja 

Ca 20 gram färsk ingefära

1 vitlöksklyfta 

Svartpeppar

Ättikssprit 

Strösocker 

Matolja 

2 äggulor

1 tsk senap

Gör så här:

Skala & skär morötterna i tunna långa bitar, som tändstickor. Skala en rödlök & skär i tunna strimlor. 

Koka upp 3 dl vatten, 2 dl socker & 1 dl ättikssprit. Slå det över morötterna & löken, låt svalna något & sedan in i kylen i minst 1 timme. 
Häll 2 äggulor, senap & saften av 0,5 lime i en bunke. Vispa ihop. Häll droppvis i olja under ständig vispning. Vispa i ca 1,5-2 dl. Smaka av med mer lime & salt. 
Skär fläskkarré i så tunna skivor du kan. Häll på soja, riv i vitlök & ingefära. Krydda med salt & peppar. Låt marinera i 1 timme i kylen. Stek sedan i olja på hög värme. 
Skär gurka i långa skivor. Strimla upp salladslöken & skär chili i tunna skivor. Skölj & skär sallad i lagom bitar. 
Montering av din Bahn Mi. 

Börja med din limemajonäs, sen sallad, de inlagda grönsakerna & gurka. På med fläskkarré & toppa med salladslök, chili & mycket färsk koriander. 

Annonser