Grillad Entrecôte med tomater, zucchini & kantareller. 

on

  

Entrecôte, kanske det nötkött som lämpar sig bäst på grillen, enligt mig. Eftersom det är gott om fett på just den detaljen så blir köttet väldigt saftigt & smakrikt. Vill man hellre ha fläskkött så är ju karré typ motsvarigheten. Till den grillade köttbiten en sallad på säsongens godaste grönsaker, skogens guld & en grillad citron. (När jag längre ner skriver en ”god” olivolja så menar jag att man tar vad man har eller gillar, det är inte så noga. Gillar man ICAs så tar man den & föredrar man den limiterade flaskan som man importerat själv, ja då kör man på den. Gillar man inte olivolja, då funkar rapsolja också. Bra va! 

Du behöver följande till 4 port:

600-750 gram Entrecôte

1 zucchini (gul el grön)

1 gurka 

20-25 cocktailtomater 

Kantareller (så mycket man får tag i eller har råd med)

50 gram ruccola

3 citroner

1 vitlöksklyfta

Smör

Olivolja

Salt

Svartpeppar 
Gör så här: Låt ditt kött ligga framme i minst 20-30 minuter innan du grillar så det blir rumstemperatur. Salta & peppra, snåla inte på saltet. 

Grilla köttet på båda sidor. Hur länge beror ju på hur man vill ha sitt kött. Termometer är nästan ett måste för att vara säker på att man inte grillar det för länge. Jag kör min till ca 50-53 & sedan får den ligga & vila i ca 10 minuter. Får inte köttet vila så åker all köttsaft ut på tallriken när du skär i den. 

  Dela 2 citroner på mitten & grilla dem ordentligt. Grymt att pressa över en grillad köttbit. 

Dela tomaterna på mitten. Skär zucchinin i tunna skivor. Hyvla gurkan tunt i långa skivor. Blanda allt med ca 1-2 msk god olivolja & pressa i 0,5-1 citron. Salta & peppra. Riv i en vitlöksklyfta. Precis innan du skall äta blandar du i ruccolan & smörstekta kantareller.  

  
 En (så gott som 0,3%) alkoholfri öl från Mikkeller sitter fint till den här rätten. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s