För mig är makrill en riktig sommarfisk. Passa även bra att grilla, men den här veckan tillät inte vädret grillning. Jag köpte hel fisk & filéade, men be dem om hjälp i fiskdisken så hjälper de er att fixa fina filéer. Jag serverar massa goda bönor & grönsaker till, det finns massa goa grönsaker just nu, så stirra dig inte blind på receptet, ta dina favoriter.
Du behöver följande till 4 portioner:
4 makrillfiléer
50 gram bladspenat
500 gram Bondbönor
200 gram vaxbönor
Ett knippe morötter
4-6 färska små rödlökar
10 cocktailtomater
150 gram sockerärtor
Gräslök
2 dl créme fraiche
50 gram smör
1 citron
Matolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Rensa dina bönor, koka dem i saltat vatten i 2 minuter, kyl ner. Skölj morötterna & dela i grova bitar, koka även dem i några minuter & kyl. Dela tomaterna på mitten, skala & dela löken i grova bitar. Stek ihop alla grönsaker på rätt så hög värme hastigt, så att de fortfarande är knapriga. Tillsätt spenaten det allra sista.
Stek makrillen i rejält med smör, salta & peppra. Ca 3 minuter på varje sida. Servera med en klick créme fraiche & massa fint skuren gräslök & en citronklyfta.