För mig är makrill en riktig sommarfisk. Passa även bra att grilla, men den här veckan tillät inte vädret grillning. Jag köpte hel fisk & filéade, men be dem om hjälp i fiskdisken så hjälper de er att fixa fina filéer. Jag serverar massa goda bönor & grönsaker till, det finns massa goa grönsaker just nu, så stirra dig inte blind på receptet, ta dina favoriter. 

Du behöver följande till 4 portioner:

4 makrillfiléer 

50 gram bladspenat

500 gram Bondbönor 

200 gram vaxbönor

Ett knippe morötter

4-6 färska små rödlökar

10 cocktailtomater

150 gram sockerärtor

Gräslök

2 dl créme fraiche 

50 gram smör

1 citron

Matolja 

Salt

Svartpeppar 
Gör så här: 

Rensa dina bönor, koka dem i saltat vatten i 2 minuter, kyl ner. Skölj morötterna & dela i grova bitar, koka även dem i några minuter & kyl. Dela tomaterna på mitten, skala & dela löken i grova bitar. Stek ihop alla grönsaker på rätt så hög värme hastigt, så att de fortfarande är knapriga. Tillsätt spenaten det allra sista. 

  
Stek makrillen i rejält med smör, salta & peppra. Ca 3 minuter på varje sida. Servera med en klick créme fraiche & massa fint skuren gräslök & en citronklyfta. 

Annonser