Vi är mitt i semestrandet & grillen går varm. Så den här veckan blir det recept på asiatiska kycklingspett som blir kalasgoda på grillen. Till dem en kall currycreme samt en svalkande melondrink. 
Till kycklingspetten behövs följande 4 port:

1 kg kycklinglårfilé 

1 vitlöksklyfta

1 msk ljus soya

1 citron (saften)

1 msk sesamolja

1 msk matolja 

2 tsk honung

1 tsk mald spiskummin 

En nypa cayennepeppar 

Salt

Svartpeppar 

Gör så här: 

Börja med att lägga grillpinnarna i blöt så slipper de att ta eld. 

Skär kycklingen i grova bitar. 

Blanda allt till marinaden & häll över kycklingen. Blanda runt ordentligt & trä upp på spett. Grilla dem. Kycklinglår blir mycket saftigare än filé, så kör på det. 
  
Currycreme:

4 dl créme fraiche 

0,5 äpple

1 liten gul lök

1-2 msk curry 

1 msk honung

2 msk rapsolja 

Salt

Svartpeppar 

Gör så här:

Hacka äpple & lök fint. Hetta upp en kastrull med olja, svetta äpple, lök & curry tills det mjuknat, slå på ca 0,5 dl vatten & låt det små puttra i några minuter. När det kallnat blanda ihop med créme fraiche, honung & smaka av med salt & peppar. 

(Genom att fräsa på curryn så väcker man smakerna & det blir en jämn gul färg istället för gula prickar i såsen)

  
Melondrink:

0,5 kg vattenmelon (gärna kärnfri)

2-3 msk outspädd flädersaft

2 lime

En nypa flingsalt 
Mixa allt helt slätt & kyl ner. När barnen har gått och lagt sig kan man om man vill slå i lite vodka eller rom. 

Annonser