I år tänkte jag testa på att göra kapris på ramslök. Brukar ju använda bladen, skotten & blommorna & nu skall vi alltså testa att förädla de små frökapslarna. Det är det som jag gillar så mycket med just ramslök, säsongen blir så lång när man kan använda de olika delarna allt eftersom den växer. 

Det tar sin lila tid att rensa dem. Få bort alla rester utav bladen & det mesta av stänglarna. 

  
När de är rensade så sköljer jag dem för att få bort smuts & småkryp. Sen väger jag dem & häller på lika mycket salt. Sen får de stå i ca 2-3 veckor. 

Sen sköljer man bort saltet & lägger kaprisen i vitvinsvinäger. Här har jag läst lite olika, en del kör på bara vinäger & en del lägger i lök, vitlök & kryddor. Jag kör nog på ren vinäger. 

Sen skall den ligga i vinäger i minst 2 månader. 

Återkommer med resultat i september.  

Annonser