Etiketter

IMG_0098
Du behöver följande till 4 portioner:
600 gram färsk rödspätta
100 gram rotselleri
1 schalottenlök
1 spetskål
125 gram babyspenat
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
1,5 dl grädde
Ca 1 msk fiskfond
0,5 citron
Potatis
Mjölk
Smör
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Blanda 1 liter vatten med salt tills det smakar hav. Lägg i fisken & rimma den i 30-45 minuter.
Vik ihop filéerna & lägg i en ugnsfast form, in i ugnen på 120 grader till innertemperaturen är 43-45 grader.

Dela spetskålen på mitten, stek på hög värme i lite olja med snittytan nedåt. Låt den få ordentligt med färg. Salta den & in i ugnen ihop med fisken i ca 15 minuter. Ta bort roten & dela i lagom bitar.

Hacka rotselleri & schalottenlök fint. Svetta i lite smör utan att det får färg. Slå på vin, fond & 1 dl vatten. Låt koka i 20 minuter, slå på grädde, salt & lite vitpeppar. Låt småputtra i 20-30 minuter. Innan servering pressa i en halv citron.

Spenaten fräser man snabbt i smör med fint hackad vitlök precis innan det är dags att äta.

Koka potatisen helt mjuk. Mosa/vispa ihop med mjölk, smör, salt & vitpeppar. Till önskad konsistens.

IMG_0107

Annonser