Etiketter

Här kommer veckans recept från Skövde Nyheter.

Den här veckan blir det röding med sandefjårdssås. Såsen som har allt. Både smör, creme fraiche OCH grädde. Klart att det blir gott!

IMG_3836.JPG

Du behöver följande till 4 portioner:
600 gram röding
2 dl svarta belugalinser
1 morot
1 palsternacka
10 st brysselkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 broccoli
2 citronen
150 gram smör
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1 knippe gräslök
Rapsolja
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar

Gör så här:
Koka linserna i 6 dl lättsaltat vatten i 15 minuter. Dra av från värmen & låt sedan stå & svalna i vätskan.

Skala morot, lök, p-nacka & vitlök. Finhacka lökarna & skär rotfrukterna i tärningar.

Skär bort botten på brysselkålen, plocka sedan av bladen.

Häll av linserna. Fräs rotfrukterna & löken i rapsolja. Låt det mjukna & få lite färg. Slå på linserna, salta & peppra (svart).

Det allra sista tillsätter du brysselkålsbladen & pressar i en halv citron.

Skär fisken i lagom portionsbitar & salta ordentligt på köttsidan. Hetta upp en stekpanna, stek på hög värme på skinnsidan tills skinnet blir knaprigt. Dra stekpannan från värmen & vänd samtidigt fisken. Låt ligga i nån minut.

Koka upp grädde & creme fraiche. Krydda med lite salt & vitpeppar. Avsluta med att mixa i 130 gram rumstempererat smör & saften av en halv citron. Rör i fint skuren gräslök.

Riv broccoli buketterna på rivjärn. (Stammen får du spara & koka soppa på)

Till fisken en Riesling som finns i systembolagets beställningssortiment.

IMG_3839.JPG

Annonser