Etiketter

Här kommer ett riktigt trevligt fiskrecept. Stekt makrill, med en majonäs smaksatt med gröna ärtor & pepparrot. Bondbönor, ugnsbakad morot & krondill. Sensommarsmaker.

IMG_2536.JPG
Du behöver följande till 4 portioner:
4 färska makrillfiléer
2 knippen morot (gärna i olika kulörer)
0,5 kg bondbönor
1 dl färska gröna ärtor
Pepparrot
Smör
Rapsolja
1 äggula
1 tsk senap (gärna dijon)
1 tsk vinäger
0,5 citron (saften)
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar

Gör så här:
Tvätta morötterna noga, lägg i en ugnsform. Salta & peppra dem. Ringla över olja & klicka på ca 2 msk smör. In i ugnen på 150 grader tills de är mjuk, ca 45-50 minuter.
(Spara 1-2 st att råhyvla & garnera med)

Koka upp vatten med rikligt med salt. Lägg i de rensade bondbönorna i ca 1 minut, kyl ner dem snabbt.

Koka sedan ärtorna, även de i 1 minut. Kyl ner dem. Mixa sedan ärtorna. Sila av dem.

Vispa ihop äggula, senap & vinäger. Tillsätt 2 dl rapsolja under ständig vispning, lite i taget. Vispa i de avsilade
ärtorna. Smaka av med salt & lite vitpeppar. Riv i pepparroten.

Hetta upp en panna, i med en klick smör & sedan vänd snabbt runt bondbönorna, salta dem. Dra av från värmen & pressa i saften av en halv citron.

Salta makrillen & stek den i smör.

Garnera med krondill, råhyvlad morot & ärtskott eller annat grönt.

Annonser