Att stoppa in godsaker under skinnet på kyckling är briljant. Det blir saftigt & smaken åker rätt in i köttet. Jag använde smör, timjan, citron, parmesan, vitlök & rökt späck. Men testa andra goa grejer med, bacon, örter, chili, salami etc.

Du behöver följande:
1 färsk kyckling
25 gram smör
1 citron skal & saft
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
25 gram kallrökt späck (kan ersättas med rökt fläsk eller bacon)
Färsk timjan
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Riv citron, parmesan & vitlök. Blanda ihop med smöret. Blanda även i saften av citronen, timjan & finhackat späck.

Pilla in smöret under skinnet på kycklingen överallt där det går.

In i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Ös kycklingen 2-3 gånger. Höj värmen till 225 & kör ytterligare ca 15 minuter. (72 grader bör pippin vara när den är klar)

Servera med couscous med gräslök & citron. En klick naturell créme fraiche till räcker gott, för det är så mycket smak i köttet.

20140715-001227-747150.jpg<br /

Annonser