Rotselleri, kanske min absoluta favorit rotfrukt. Att panera tjocka skivor av den är galet gott. Här med en len kräm på vitabönor & bladspenat.
Du behöver följande:
1 st rotselleri
1 dl mjöl
1 dl ströbröd
2 ägg
Persilja
Dill
Oregano (eller andra örter man tycker om)
1 burk stora vita bönor
1 vitlöksklyfta
0,5 citron
0,5 dl olivolja
En näve bladspenat (typ ca 20-25 gram)
Rapsolja
Smör
Salt
Svartpeppar
Gör så här.
Skala rotsellerin & skär i ca 1-1,5 cm tjocka skivor. Koka skivorna i saltat vatten i ca 5 minuter.
Vispa ihop äggen på en tallrik. Lägg mjöl på en & ströbröd på en. Hacka ihop örterna & blanda dem i ströbrödet.
Vänd selleriskivorna i mjöl, sen ägg& sist i ströbrödet. Stek dem ca 2 minuter på varje sida i smör & rapsolja. Salta & peppra dem.
Häll av spadet på bönorna & skölj dem noga. Skölj även spenaten.
Mixa bönor, spenat, vitlök & saften av en halv citron. När den är helt slät kör i olivolja, salt & svartpeppar.
Lite kokt färskpotatis till & saken är vegbiff!