Etiketter

20140505-194440.jpg

Tänkte tipsa er om bisonkött. Testa för första gången förra helgen. Det var biffen jag testade. Stekte den i stekpanna precis som en ”vanlig” biff, ca 1.5 min på varje sida med salt & peppar. Sen fick den vila i ca 5 minuter.

20140505-194426.jpg
Otroligt mört kött, väldigt lite insprängt fett, men ändå fyllig köttsmak. Påminner lite om hjort tycker jag, lite vilt över smaken. Om jag har förstått det rätt så är det väldigt korta muskelfibrer i bison, vilket gör att köttet blir väldigt mört.

20140505-194731.jpg
Serverade biffen med ugnsbakad spetskål, morot, lök, ett örtsmör & en sås gjord på det ”göttiga” som blev i stekpannan ihop kokt med lite rödvin & fond.

Köttet kommer från en lokal uppfödare i Falköping, Wrågården köttet är styckat & har hängt hos mina vänner i Lilla Spännefalla gårdsbutik.

Jag kommer garanterat slänga några såna här biffar på grillen i sommar!

/PappaKock

Annonser