Smörbakad p-nacka, beta, chevrecreme med pepparrot, picklade & honungsrostade nötter.

20140405-103453.jpg

I veckan som gick lagade jag en vegetarisk rätt som blev riktigt bra. En smörbakad palsternacka, kokt beta, en chevrecreme med pepparrot, picklade & sedan honungsrostade nötter, brynt smör med rödbetsjuice & surdegschips.

Koka beta i saltat vatten, tills den är mjuk. Lägg p-Nacka i en form, klicka på rikligt med smör, salt & peppar. In i ugnen på 100 grader i ca 90 minuter. Ös med smöret 4-5 gånger.
Koka upp en 1-2-3 lag, låt hasselnötter sjuda där i ca 10 minuter. Kyl dem & rosta dem sedan i en torr panna, slå på lite honung.

Cremen gjorde jag genom att vispa upp créme fraiche, sen blanda i chevre, pressad citron & riva i pepparrot. Lät den stå i frysen så den gick att skeda som glass.

/PappaKock

2 kommentarer Lägg till

  1. Christer skriver:

    Ser helt fantastiskt gott ut. Och väldigt snyggt 🙂

    1. pappakock skriver:

      Tack Christer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s