I veckan som gick lagade jag en vegetarisk rätt som blev riktigt bra. En smörbakad palsternacka, kokt beta, en chevrecreme med pepparrot, picklade & sedan honungsrostade nötter, brynt smör med rödbetsjuice & surdegschips.
Koka beta i saltat vatten, tills den är mjuk. Lägg p-Nacka i en form, klicka på rikligt med smör, salt & peppar. In i ugnen på 100 grader i ca 90 minuter. Ös med smöret 4-5 gånger.
Koka upp en 1-2-3 lag, låt hasselnötter sjuda där i ca 10 minuter. Kyl dem & rosta dem sedan i en torr panna, slå på lite honung.
Cremen gjorde jag genom att vispa upp créme fraiche, sen blanda i chevre, pressad citron & riva i pepparrot. Lät den stå i frysen så den gick att skeda som glass.
/PappaKock
Ser helt fantastiskt gott ut. Och väldigt snyggt 🙂
Tack Christer!