Kalvbringa från lilla spänefalla.

on

20140309-231722.jpg

I helgen har vi ätit en helt fantastisk bringa från Lilla spännefalla. Kryddade den med rikligt med salt & svartpeppar, brynte på den & in i ugnen på ca 85 grader i 9,5-10 timmar. Då hade den en innertemperatur på 59 grader. Det var en 3,5 kilos klump.

Lät den vila i ca 35 minuter i folie & sen skar jag tunna skivor. Serverade med dillkokt palsternacka, majonnäs smaksatt med pepparrot & ättika. Hyvlad morot, stekt svartrot & bränd smålök. Riktigt gott.

20140309-231945.jpg
Idag bräckte jag bringan, serverade med kokt potatis & pepparrotssås. Även detta galet gott.

20140309-232113.jpg
Lilla spännefallas hemsida.
/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s