Etiketter

20140127-000344.jpg

På allmän begäran kommer här receptet på min glass med päron & after eight.

Du behöver följande:
2 dl grädde
2 dl turkisk youghurt
2 dl standardmjölk
0,5 vaniljstång
2 päron
75 gram after eight
1 lime
0,75 dl strösocker
4 ekologiska ägg

Gör så här:
Dela en halv vaniljstång på mitten, skrapa ur fröna & lägg i dem & stången i en kastrull. Tillsätt strösockret & låt stå på spisen under omrörning tills det når kokpunkten. Tillsätt finhackat päron & saften av en lime, dra av värmen & låt stå & svalna i 30 minuter.

Vispa upp äggulorna lätt i en liten bunke. Värm på mjölken igen, slå den sakta över äggulorna under omrörning. Slå tillbaka i kastrullen, låt stå på låg värme, vispa hela tiden tills den tjocknar.

Häll grädden i en stor bunke. Slå den nu tjocka mjölken & äggulorna ner i grädden. Grovhacka chokladen & rör i den. Den skall inte lösa upp sig så du behöver bara blanda allt.
Låt svalna i ca 10 minuter & vispa sedan i youghurten. Låt stå i kylen över natten. Kör den sedan i glassmaskin. Har du ingen maskin så ställer du bunken i frysen i ca 5 timmar, rör om minst 1 gång per timmen.

/PappaKock

Annonser