Etiketter

20140122-213039.jpg

Den här veckan ligger fokus på blodapelsin i tidningen jag skriver i. Först ut en sallad med just blodapelsin. Den är busenkel, men grymt god. Antingen som en egen rätt eller som tillbehör till maten.

4 portioner:
1 blomkålshuvud
1 rotselleri
4 blodapelsiner
En näve hasselnötter
30 gram smör
Ruccola eller babyspenat
50 gram blåmögelost
Granatäpple att garnera med
Salt
Svartpeppar (nymald, alltid nymald)

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala rotsellerin & ansa blomkålen. Dela dem båda på mitten, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta rejält & peppra. Skär smöret med osthyvel & lägg över. Sätt in i ugnen i ca 35-45 minuter eller tills det är mjukt & fått färg.
Skär filéer utav blodapelsinen. Rosta hasselnötterna i en torr panna & krossa dem lätt. Smula osten över.

20140122-213312.jpg
I tidningen är även ett recept på en curd på blodapelsin, recept på den kommer imorgon.

/PappaKock

Annonser