Rökt laxrulle med dijon, västerbotten, dill & pepparrot.

20140109-221454.jpg

Du behöver följande till 6 portioner:
400 gram rökt lax i skivor
1 pkt Färskost ex Philadelphia
2 dl crème fraiche
2 ekologiska citroner
1 kruka dill
75-100 gram Västerbottensost
2 msk färsk riven pepparrot
2 tsk dijonsenap
6 skivor Rostbröd (gärna grovt)
1 rödlök
1 burk svart caviar, löjrom, ishavsrom eller vad man tycker bäst om
Nymald svartpeppar

Gör så här:
Finhacka dillen, spara några fina kvistar till att garnera med. Strimla med även med lite utav stjälkarna, de är fullproppade med smak. Riv pepparroten & västerbottenost på fina sidan utav rivjärnet. Blanda samma dill, pepparrot, ost & dijon med färskosten. Tvätta en citron noga & riv i skalet & pressa i saften av halva citronen i färskoströran. Smaka av med svartpeppar.

Lägg ut en stor bit plastfilm på köksbänken. Placera ut de rökta laxskivorna så de överlappar varandra. Bred på färskosten & rulla sedan ihop som en rulltårta. Rullen kan göras 1-2 dagar i förväg. Ett bra tips är att låta den ligga en timme i frysen innan man skär upp den.

Löken kan hackas dagen innan, vispa crème fraiche kan också göras dagen innan. Servera med nyrostat bröd, ett par bitar utav laxrullen, lite rödlök, spritsa på den vispade crème fraîchen, gör ett litet ägg utav romen. Lägg på en citronklyfta & avsluta med en dillvipa & några drag med pepparkvarnen.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s