Lågtempad fläskkarré potatispuré med rostad vitlök samt rödvinsbrässerad lök & brysselkål.

20140103-144134.jpg

Fläskkarré, det måste ju ändå vara en utav de bästa detaljerna som finns, går ju liksom inte att misslyckas med. En perfekt köttbit att låta gå länge på låg temperatur.

Ta en hel fläskkarré, klappa in rikligt med salt & nymald svartpeppar. Stek på runt om i smör & rapsolja. Lägg i en ugnsform & in i ugnen på 100-125 grader, lite beroende på hur länge den skall stå inne.

Koka potatisen mjuk som till vanligt potatismos. Rosta 2-3 vitlöksklyftor i olja, de skall få rikligt med färg. När de svalnat finhacka dem. När moset är klart så blandar du i vitlöken & massa grovhackad persilja.

Koka brysselkålen i 2 minuter, kyl ner. Dela dem & små steklökar på mitten. Stek dem gyllene i smör. Slå på 1 dl vin, 1 msk balsamvinäger, 1 msk köttfond. Smaka av med salt & vitpeppar. Låt koka ner till hälften.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s