Hoppas att alla hade en riktigt trevlig nyårskväll, med mycket god mat. Nedan kommer vår nyårsmat.

Pure’ på rotselleri & vinteräpple. Pilgrimsmussla, syrad lök, brynt smör & fläsk. Fläsket som kommer från lilla spännefalla var rökt fläsksida med örter, helt fantastiskt gott.

20140101-105933.jpg

Lammracks marinerade med vitlök, rosmarin & citron. En rödvinssås, smålök & svartrot.

20140101-110154.jpg
Sen en hemgjord glass med päron & after 8. Egengjord dulce de leche, rostad mandel & flingsalt.

20140101-110808.jpg

Vill ni testa att göra egen dulce de leche så är det busenkelt. Köp en burk kondenserad mjölk, ta bort etiketten & lägg burken i en kastrull så att vattnet täcker. Koka i ca 1,5 t för en kolasås, koka 2,5-3 timmar för en fastare segare kola. Hur gott som helst!

20140101-111058.jpg
/PappaKock

Annonser