Hoppas att alla hade en riktigt trevlig nyårskväll, med mycket god mat. Nedan kommer vår nyårsmat.
Pure’ på rotselleri & vinteräpple. Pilgrimsmussla, syrad lök, brynt smör & fläsk. Fläsket som kommer från lilla spännefalla var rökt fläsksida med örter, helt fantastiskt gott.
Lammracks marinerade med vitlök, rosmarin & citron. En rödvinssås, smålök & svartrot.
Sen en hemgjord glass med päron & after 8. Egengjord dulce de leche, rostad mandel & flingsalt.
Vill ni testa att göra egen dulce de leche så är det busenkelt. Köp en burk kondenserad mjölk, ta bort etiketten & lägg burken i en kastrull så att vattnet täcker. Koka i ca 1,5 t för en kolasås, koka 2,5-3 timmar för en fastare segare kola. Hur gott som helst!
Hej Pappakock!
Måste säga att du har en supertrevlig blogg.
Jag ska ha en liten tillställning för några kollegor nästa lördag och hade tänkt att göra denna magiska glass med päron och after 8.
Jag hade blivit evigt tacksam om du kunde skriva ner ingredienserna och hur man gör denna glass?
Mvh Lisbeth
Hej Lisbeth. Tack så hemskt mycket. Jag skall absolut skriva ut receptet till dig! Kommer ikväll!
Mvh PappaKock