Gott nytt år!

Hoppas att alla hade en riktigt trevlig nyårskväll, med mycket god mat. Nedan kommer vår nyårsmat.

Pure’ på rotselleri & vinteräpple. Pilgrimsmussla, syrad lök, brynt smör & fläsk. Fläsket som kommer från lilla spännefalla var rökt fläsksida med örter, helt fantastiskt gott.

20140101-105933.jpg

Lammracks marinerade med vitlök, rosmarin & citron. En rödvinssås, smålök & svartrot.

20140101-110154.jpg
Sen en hemgjord glass med päron & after 8. Egengjord dulce de leche, rostad mandel & flingsalt.

20140101-110808.jpg

Vill ni testa att göra egen dulce de leche så är det busenkelt. Köp en burk kondenserad mjölk, ta bort etiketten & lägg burken i en kastrull så att vattnet täcker. Koka i ca 1,5 t för en kolasås, koka 2,5-3 timmar för en fastare segare kola. Hur gott som helst!

20140101-111058.jpg
/PappaKock

2 kommentarer Lägg till

  1. Lisbeth Ekland skriver:

    Hej Pappakock!

    Måste säga att du har en supertrevlig blogg.

    Jag ska ha en liten tillställning för några kollegor nästa lördag och hade tänkt att göra denna magiska glass med päron och after 8.
    Jag hade blivit evigt tacksam om du kunde skriva ner ingredienserna och hur man gör denna glass?

    Mvh Lisbeth

    1. pappakock skriver:

      Hej Lisbeth. Tack så hemskt mycket. Jag skall absolut skriva ut receptet till dig! Kommer ikväll!

      Mvh PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s