Lammkorv från lilla spännefalla. Dijonnaise med västerbottensost, dill & pepparrot.

on

20131227-235617.jpg

Idag blev det en tripp till lilla spännefallas gårdsbutik. Helt klart stället man väljer om man vill ha kött, korv & chark i toppklass. Idag blev det lammkorv med purjolök, rökt fläsksida med örter & en salami.

Korven slängdes genast i stekpannan när jag kom hem. Till den ugnsrostad potatis, morot, lök & rotselleri. Vispade ihop en dijonnaise (majonäs med dijonsenap) som jag smaksatte med västerbottensost, dill & pepparrot.

Vill du testa dijonnaisen, så gör du så här:
Vispa ihop 1 äggula, med 0,75-1 msk dijon & 1 tsk vitvinäger. Tillsätt 1,5-2 dl mat eller rapsolja i en tunn stråle, under kraftig vispning. Riv i ca 1 msk pepparrot, 2,5 msk västerbottensost. Hacka dill & rör i. Smaka av mes salt & vitpeppar & 0,5 limejuice. Eventuellt lite lite socker.

20131228-001717.jpg
/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s