Efter att ha ätit rätt så salt julmat i två dagar behövde vi något annat, lite lättare & fräschare.
En ljummen sallad på olika kålsorter, rotselleri, lök, mandel, dill & västerbottensost. Sen en vinägrett med apelsin, balsamico & olivolja.
Du behöver följande:
Brysselkål
Savojkål
Rödkål
Rotselleri
Vitlök
Schalottenlök
Dill
Västerbottensost
Mandel
Balsamvinäger
Smör
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Skala lökarna & selleri. Skär selleri i pommes form. Vitlöken skivar du supertunna, schalottenlökarna delar du på mitten. Koka brysselkålen i saltat vatten i 2-3 minuter, kyl & dela på mitten. Skör kålen i grova bitar.
Sen är det egentligen bara att steka på allt i smör, hastigt på hög värme. Man vill ha kvar knaprigheten i kålen.
Lägg all kål & lök i en skål. Slunga försiktigt med apelsinsaft, balsamvinäger & lite olivolja. Lägg upp på tallrik, lägg på rotselleri & hyvla över osten. Strö på rostad hackad mandel & rikligt med färsk dill.