Korvgryta med bacon, bönor & rotisar.

20131128-205027.jpg

Här kommer ett perfekt vardagsrecept, går rykande fort & är rackarns gott.
Kryddade min lite som en gulasch, men det kan man ju naturligtvis ändra om man önskar.

Du behöver följande till 4 portioner & 2-3 matlådor:
4 st chorizo eller annan kryddig korv
2 lamm Kabanos
1 paket bacon eller rökt sidfläsk
2 burkar stora vita bönor
1 burk krossade tomater
2 morötter
1 röd paprika
2 persiljerötter eller palsternacka
2 gula lökar
1 vitlök (solo)
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
1 tsk mortlade kumminfrö
0,5 tsk timjan
Köttfond
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Skär bacon & korv i grova bitar. Stek dem båda ganska hårt. Det behövs inget fett eftersom både bacon & korv innehåller ganska mycket fett.

Skala lökarna & rotfrukterna, skär dem & paprika i lite större bitar. När korven & baconet är klart flytta över det i en gryta, stek löken & rotisarna i fettet som blir kvar i pannan. Låt det få lite färg & sen ner i grytan.

På med krossad tomat & vatten tills det nästan täcker. Tillsätt kryddor & lite fond. Var försiktig med saltet.

Låt småkoka i minst 30 minuter. När den är klar tillsätt sköljda bönor. Servera med en klick crème fraiche eller gräddfil.

Det bästa med den här grytan är att den är ännu godare dagen efter!

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Malin Lundgren skriver:

    Tack för tips! Gjorde detta ikväll, var himla gott och kommer passa fint i mätlådan imorgon:)

    1. pappakock skriver:

      @malin

      Vad kul att det blev bra & att du gillade det 🙂

      Mvh PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s