Etiketter

20131119-230535.jpg

I helgen tände jag kamadogrillen igen, grillen har jag fått låna av Gobigrill. Läs mer om grillen i ett tidigare inlägg, Här!

I helgen blev det oxbringa, brisket som det även heter in the states. En amerikansk oxbringa på ca 2,7 kg, helt rå. Klappade in salt & peppar, sen fick den ligga i grillen i ca 5,5 timmar. Lite ekspån på glöden & vände på den ungefär 4 gånger. Penslade den med med olja & vitvinsvinäger några gånger under grillningen.

20131119-214844.jpg

20131119-214819.jpg
Köttet blev grymt gott, saftigt & lagom rökig smak.

Bakade hamburgerbröd till, som blev helt grymma, receptet på dem kommer nedan.

Du behöver följande:
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
25 gram smör
1 tsk salt
2 tsk ljus sirap
Ca 13-14 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
10 gram smör att pensla med

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Värm vatten, mjölk & smör till ca 37 grader. Höll i en stor bunke, tillsätt sirap & salt. Rör tills det löst sig. Häll i jästen.

(Har man en köksassistent så kan man använda den, själv knådar jag för hand.)

Häll i mjölet lite i taget, jobba ihop till en smidig elastisk deg. Låt jäsa i bunken med duk över i ca 40 minuter.

Häll ut degen på mjölad bänk. Forma 8-12 bullar beroende på vilken storlek du vill ha. Lägg på plåt med bakplåtspapper, låt jäsa ytterligare ca 25-30 minuter. In i mitten utav ugnen, efter ca 8-10 minuter när de fått fin färg, sänk till 175 i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler, pensla dem med smält smör.

Även om du inte gör bringan, så testa dessa bröd nästa gång du gör burgare, bättre än ALLA köpebröd som finns!

20131119-230550.jpg
En coleslawe med riven vitkål, äpple & rödbeta. Blanda ihop med majonäs, en klick dijon, salt & svartpeppar.

/PappaKock

Annonser