En variant på den klassiska Wallenbergaren, fast höstanpassad. Gjord på älgfärs, till den rostad morot, persiljerot, lök & brysselkål. En potatispuré med generösa mängder smör i & så lite lingon till.
Du behöver följande till 5 portioner:
500 gram älgfärs
4 äggulor
3-4 dl grädde
Ströbröd
Smör
Salt & vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda färsen med äggulor, salt & peppar. Tillsätt grädde lite i taget, rör i färsen ordentligt under tiden. Ställ i färsen i kylen i ca 20-30 min.
Forma till 5 biffar & vänd dem i ströbröd. Stek dem på medelvärme i smör ca 3 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form, in i ugnen tills de har en innertemperatur på 63-65 grader. Låt dem vila några minuter innan ni äter.
Rosta grova bitar utav morot, persiljerot & lök med lite olja, salt & peppar. På 225 grader i ca 25 minuter, släng på brysselkål & kör ytterligare 15-20 minuter.
Servera med potatispuré/mos & lingon.
/PappaKock