20131017-225357.jpg

Så nu kommer receptet på pastarätten jag lade upp för ett par veckor sedan. Att göra själva tortellinin är lite meckigt första gångerna & svårt att förklara i text. Så mitt tips är att ni går till youtube & kollar in en film där. Men resten utav receptet kommer här.

Du behöver följande till 4-6 portioner:
Pastadegen.
1,5 dl durumvete
1,5 dl vetemjöl
1 ägg
2 äggulor
1 nypa salt
2,5 msk olivolja
2-3 msk vatten

Gör så här:
Häll mjölet på bänken, gör en grop i mitten & knäck ägget däri & tillsätt äggulorna. Tillsätt olivolja, salt & 2 msk vatten. Arbeta ihop till en deg, kan behövas lite mer vatten.

Knåda i 10-12 minuter & låt den sedan vila i plast i kylen i minst 1 timme.

Du behöver även detta:
2 päron Conference
1 dl hasselnötskärnor
100 gram chevreost
50 gram ruccola
Ca 6-8 skivor rimmat fläsk eller bacon
Smör
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Äppelcidervinäger

Gör så här:

Rosta nötterna i en torr panna. Låt dem sedan svalna. Mortla dem grovt.
Skär ett utav päronen i små tärningar, stek hastigt i smör. Låt svalna.

Mixa ruccola med olivolja, salt & en skvätt vinäger till en slät olja. Spara lite ruccola till garnityr.

Skär fläsket i små bitar, knaperstekt i stekpanna & låt rinna av på papper.

Blanda päron, med osten & nötterna. Spara lite nötter & ost att garnera med.

Fyll din pasta med ca en tsk av röran. Koka dem i ordentligt saltat vatten i ca 2 minuter.

Det andra päronet skär du på mandolin så tunt det bara går.

20131017-225442.jpg
Placera de tunt skivade päronen i botten, lägg på pastan, strö över fläsket, nötter & smula över ost & lägg på några blad ruccola. Avsluta med ruccolaoljan.

/Pappakock

Annonser