Soppa på broccoli, morot, p-nacka & majrova. Samt ägg & bacon.

20130929-224550.jpg

Nu när hösten är här så är det ju riktigt gott med soppa. Gjorde en supersnabb grönsakssoppa på det som fanns i kylen. Broccoli, morot, lök, p-nacka, rotselleri & en majrova. Mixade den slät. Kryddade den endast med salt, vitpeppar, grädde & en klick smör. Grönsakerna är så fulla med grym smak just nu så man behöver inte massa kryddor & buljonger.

Koka lika delar av alla grönsaker i saltat vatten. När de är mjuka, mixa slät. Slå på grädde & låt småkoka 10 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar & en liten klick smör. Garnerade min med lite tistelolja & vattenkrasse.

Till soppan, bacon & ägg. Ta en muffinsform eller plåt. Klä insidan & botten med bacon. Kläck en ägg i mitten, dra lite nymald svartpeppar på & in i ugnen på 200-225 grader i ca 10-15 minuter, beroende på hur du vill ha ägget.

20130929-224815.jpg

20130929-224828.jpg
/PappaKock

2 kommentarer Lägg till din

 1. Ulrica skriver:

  Tack för ett superbra vardagsrecept. Så enkelt, men så gott! Och tack för en finfin blogg!

  1. pappakock skriver:

   Tack Ulrica! Ja visst är det gott & enkelt!!

   PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s