Etiketter

20130917-211225.jpg

Har säkert postat det här receptet eller liknade iaf 2-3 gånger innan på bloggen, men det är så grymt gott. Överraska dina gäster med något annat än Äpplepaj, lite variation är aldrig fel.
Hur mycket det liknar cigarrer kan man ju diskutera, men jag gillar namnet.

Du behöver följande:
2 stora Svenska äpplen (funkar med både hårt & mosigt, men själv föredrar jag ett lite hårdare).
Ca 2 ark filodeg
2 dl crème fraîche
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk strösocker
2 tsk vaniljsocker
En liten bit vaniljstång (för att det ser så hiskeligt trevligt ut med de svarta prickarna)
20-25 gram smör

Gör på följande sätt:
Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj äpplena & kärna ur dem. Skär dem i 1,5-2 cm tjocka stavar. Lägg dem i en bunke & strö över kanel, kardemumma & strösocker. Blanda runt.

Smält smöret. Lägg ut filodegsarket på en skärbräda, skär i långa längder, så pass tjocka att det täcker en äpplestav.
Pensla med smöret, lägg en äpplebit på varje & rulla ihop.

Plåt med bakplåtspapper & in i ugnen 8-10 minuter. De ska få schysst färg, men det är ju gott om äpplet behåller lite konsistens.

Blanda crème fraîche med vaniljsocker & skrapa ut en bit vaniljstång. Klart.

Doppa de ljumna äpplecigarrerna i crèmen. Saken är biff.

20130917-211615.jpg
/PappaKock

Annonser