Etiketter

20130902-214359.jpg

Oxkind har jag ätit flera gånger & tycker väldigt mycket om det. I helgen var det dags att testa på griskind. Fläskkött & äpple är ju en given kombination, så jag valde att låta mina kinder koka i äpplecider. Jag använde min Crockpot, men man kan ju givetvis koka dem i en vanlig kastrull, tryckkokare eller vakumförpacka dem & koka. Det viktigaste är att de får koka försiktigt & länge. De måste bli supermöra annars går det inte att äta.

Du behöver följande till 5-6 portioner:
1 kg griskind
1 morot
0,5 lök
0,5 vitlök (solo)
1 liter äpplecider
Köttfond
Salt
Svartpeppar
2-3 msk smör
2 msk rapsolja
Maizena

Gör så här:
Krydda kinderna med salt & peppar & stek dem hårt i smör & olja. Häll på cider & lite vatten så det täcker. Hacka morot, vitlök & lök grovt & lägg i. Låt småkoka, länge. Mina fick gå i crockpoten över natten, ca 11-12 timmar.
Sen tog jag ur kinderna, silade såsen & smakade av den med lite köttfond. Fick reda den lite med maizena. Sedan värmde jag kinderna i såsen.

Till detta hade jag vaxbönor som jag kokade i ca 2 minuter i saltat vatten, sen vände runt i smör.
Mandelpotatisen kokade jag bara som vanligt. Mandelpotatis är ju grymt god, men koka den försiktigt annars spricker den.
Jordärtsskockorna & palsternackan skalade jag & masserade in i rapsolja, salt, svartpeppar & senap. Sen in i ugnen på 250 grader i ca 20-25 minuter.
Små röda steklökar, delade jag på mitten & smörstekte, glöm inte salt & svartpeppar.

Avslutade med att strö rikligt med persilja över tallriken.

20130902-214436.jpg
Det här blev grymt gott, riktigt höst-rätt. Till detta drack vi en Ale, passade riktigt bra ihop med maten.

20130902-214625.jpg
/PappaKock

Annonser