Hamburgare på egenmald högrevsfärs.

on

20130829-213412.jpg

Förra helgen gjorde jag hamburgare, på riktigt. Köpte högrev som jag malde på min Husqvarna. Sen gjorde jag dem på samma sätt som Heston Blumenthal gör, en sk ”Heston-rulle”.

20130829-213428.jpg
Så här gör du en Hestonburgare.

Lägg kvarndelarna i frysen i minst en timme så de är riktigt kalla. Skär högreven i små tärningar & ställ dem i kylen. Mal köttet en gång & lägg färsen i en bunke. Mal den en gång till, men se då till att fånga upp färsen. Lägg den på plastfilm, precis så som den kommer ut, inte lägga kors & tvärs utav all färs på längden. Gör en tjock korv av allt & rulla försiktigt in i plast. Låt rullen ligga i kylen i minst 4-5 timmar men gärna över natt. Eftersom färsens fibrer ligger åt samma håll så blir den otroligt saftig & fin, bara trillar isär i munnen.

När det är dags att steka skär tjocka skivor av rullen. Stek på mycket hög värme, helst i en gjutjärnspanna, inget fett i pannan. Tryck till burgaren med en stekspade. Salta & peppra. Ha gärna en termometer till hands. Jag brukar steka till ungefär 62-65 grader.

20130829-214242.jpg
På våra burgare blev det extra lagrad prästost (eftersom den där gula låtsas cheddarn som alla har i sina burgare är vidrig) sallad, inlagd gurka, sockerstekt lök & väringsås. Allt detta mellan två skivor källarfranska, det sägs vara det bäst lämpade brödet till hamburgare om man skall köpa färdigt dvs.

Det här är det absolut bästa sättet att göra burgare på, helst oslagbart. Du får en supersaftig burgare som har en schysst yta & som smakar kött & inget annat.

20130829-214604.jpg
Självklart bär jag min köttkvarnskeps från The Meatball Shop .

(Har du ingen köttkvarn så kan du be
dem i charken att mala åt dig)

/PappaKock

4 kommentarer Lägg till din

 1. Ulrica skriver:

  Nu är vi jättetaggade att laga Hestonburgare! Tack för inspirationen!

  1. pappakock skriver:

   Har man en gång börjat göra burgare på det här sättet så vill man inte ha något annat.

   Lycka till! PappaKock

 2. Ulrica skriver:

  Nej, jag misstänker det; varför ska man inte äta det godaste :-)?! Gillar kryddiga burgare, så jalapeno är ett garanterat tillbehör i min burgare (bland andra). Har problem med att följa din blogg; får meddelande om att min prenumeration ”has expired”.. Nåt du känner till? Tack igen för att du delar med dig, gillar verkligen din blogg!

  1. pappakock skriver:

   Nej det ska ju bara vara att registrera sig. Konstigt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s