Etiketter

20130829-213412.jpg

Förra helgen gjorde jag hamburgare, på riktigt. Köpte högrev som jag malde på min Husqvarna. Sen gjorde jag dem på samma sätt som Heston Blumenthal gör, en sk ”Heston-rulle”.

20130829-213428.jpg
Så här gör du en Hestonburgare.

Lägg kvarndelarna i frysen i minst en timme så de är riktigt kalla. Skär högreven i små tärningar & ställ dem i kylen. Mal köttet en gång & lägg färsen i en bunke. Mal den en gång till, men se då till att fånga upp färsen. Lägg den på plastfilm, precis så som den kommer ut, inte lägga kors & tvärs utav all färs på längden. Gör en tjock korv av allt & rulla försiktigt in i plast. Låt rullen ligga i kylen i minst 4-5 timmar men gärna över natt. Eftersom färsens fibrer ligger åt samma håll så blir den otroligt saftig & fin, bara trillar isär i munnen.

När det är dags att steka skär tjocka skivor av rullen. Stek på mycket hög värme, helst i en gjutjärnspanna, inget fett i pannan. Tryck till burgaren med en stekspade. Salta & peppra. Ha gärna en termometer till hands. Jag brukar steka till ungefär 62-65 grader.

20130829-214242.jpg
På våra burgare blev det extra lagrad prästost (eftersom den där gula låtsas cheddarn som alla har i sina burgare är vidrig) sallad, inlagd gurka, sockerstekt lök & väringsås. Allt detta mellan två skivor källarfranska, det sägs vara det bäst lämpade brödet till hamburgare om man skall köpa färdigt dvs.

Det här är det absolut bästa sättet att göra burgare på, helst oslagbart. Du får en supersaftig burgare som har en schysst yta & som smakar kött & inget annat.

20130829-214604.jpg
Självklart bär jag min köttkvarnskeps från The Meatball Shop .

(Har du ingen köttkvarn så kan du be
dem i charken att mala åt dig)

/PappaKock

Annonser