Kamadogrill från Gobigrillen

on

20130818-173203.jpg

Har det senaste året sneglat på de stora kamadogrillarna. Sett lite klipp på nätet, men framförallt har jag sett Jonas Cramby grilla i sin.

Nu hade jag turen att få låna en kamado i några veckor, jag fick låna den utav Gobigrillen.
Det första man slås av när den 90-kilo tunga grillen uppenbarar sig är att den är så grymt snygg. Formen, materialet som är keramik & dess enorma storlek. Jag kan ärligt säga att jag inte exakt kan förklara hur den är uppbyggd eller funkar, men på ett ungefär.

Man kan elda med kol, briketter som vanligt men även med trä. Eftersom den ät av keramik så behåller den värmen galet bra. Du reglerar värmen genom två luftintag, ett i botten & en uppe på.
Jag var rädd för att den skulle vara svår att klara av att grilla på, men det var faktiskt väldigt lätt att styra temperaturen till ganska exakt det du ville ha. Jag slängde även i lite rökspån för att få lite rökt smak på, hela gården där vi bor luktade helt magiskt.

20130818-173135.jpg
Det här är ju ingen grill man grillar korv på! Den här grillen ger dig möjlighet att grilla/röka stora bitar kött på låg temperatur under en lång tid. Detta av samma anledning som jag lågtempar kött i ugnen till pulled pork etc, det blir supermört & även väldigt saftigt pga att vätskan stannar kvar i köttet när det värms sakta.
Eftersom grillen även går att få upp i väldigt höga temperaturer så hår det även att baka bröd eller pizza i den.

Jag valde att starta med revben, kändes basic & lagom att börja med. Jag gjorde en torr kryddblandning & rubbade in mina revben med, sen fick de ligga i kylen över natten. När jag hade fått bra glöd i grillen så lade jag på mina revben. Egentligen ska man ju inte hålla på & öppna grillen för man släpper ut värme & smak. Men det var så spännande att se utvecklingen så jag tittade några gånger.
Efter ca 5 timmar på 100 grader så tog jag mina revben. De var så möra att de bara gick att dra isär, men supersaftiga & fulla utav röksmak.

20130818-174242.jpg
Jag kan säga att det var de absolut bästa revbenen jag någonsin ätit. Helt perfekta.
Grillen stod sig i värmer i säkert 3 timmar till även fast jag stängde luftintagen, skulle nog inte vara några problem att hålla den varm ett helt dygn.
Till revbenen en lokal delikatess ”biff väringsås, coleslawe på spetskål, kålrabbi & äpple.

20130818-182819.jpg
Nu blev ju detta världens längsta inlägg & det är ju segt att läsa & skriva, så recepten kommer i ett eget inlägg. Var så säkra på att det blir mer kamado-recept framöver.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s