Etiketter

20130812-222607.jpg

Idag åkte lilla staden runt i jakt på färsk makrill, tillslut fick jag svaret,
– inte i Skövde på en måndag!

Så jag fick nöja mig med rökt makrill, det är iof inte fy skam heller.

Det blev en pasta med en sås på vit vin, grädde, bondbönor, spenat, parmesan mm. Resultatet blev mycket gott & uppskattat här hemma.

Du behöver följande till 4 portioner:
Färsk tagliatelle
2-3 rökta makrillfiléer
1 schalottenlök
0,5 vitlök (solo)
1 morot
1,5 dl vit vin
2 dl grädde
Fiskfond
50 gram färsk babyspenat
25-30 gram ruccola
10-12 cocktailtomater
Bondbönor
Brytbönor
1 knippe gräslök
Ca 40 gram parmesan
Salt
Svartpeppar & vitpeppar
1 msk smör
Olivolja

Gör så här:
Sätt på pastavatten, snåla inte på saltet.

Rensa bönorna & koka var för sig i saltat vatten, ca 2 minuter, kyl ner direkt.

Finhacka lök, vitlök & morot. Svetta i smöret tills det mjuknar utan att få färg. Slå på vin, 1,5 dl vatten & tillsätt fiskfond. Låt småputtra i ca 15 minuter. Häll på grädde, tillsätt salt & vitpeppar. Tänk på att både fisken & parmesan är salt, så ta det lite lugnt. Låt koka ner i ca 20 minuter.

Skölj tomater, spenat & ruccola. Låt tomaterna ligga med i såsen en liten stund. Precis innan maten skall serveras, blanda i spenat, bönor & klipp i gräslöken.

Det går även att blanda fisken i såsen, men jag valde att bryta den i stora bitar & lägga på ist, annars finns risk att fisken bara blir mosig.

Vänd runt den nykokta pastan i såsen i någon minut så den suger åt sig utav såsen.

Strö ruccola över tallriken & riv över rikligt med parmesan. Avsluta med att ringla över olivolja & några drag med svartpepparkvarnen.

20130812-222541.jpg
Där har ni en riktigt grym sensommarpasta! /PappaKock

Annonser