Blomkål, bönor & blåbär.

20130807-222451.jpg

Ville bara återigen påminna er om allt gott naturen bjuder på just nu. Som jag sa igår, blomkålen är grym nu. Även vaxbönor, brutbönor, ärtor, bondbönor, kål av alla dess slag, tomater, morötter, lök, betor mm.

Jag älskar att äta säsongsanpassad mat, det är ju då det smakar som allra bäst. Det är ju även bra pris om man äter exempel vaxbönor nu när det finns gott om det.

Idag blev det en riktigt god lunch. Grillad fläskkarre med ugnsbakad blomkål, morot, lök & lättkokta vaxbönor & ärter. Så fruktansvärt gott. Det är så otroligt mycket smak i grönsakerna nu, du behöver bara lite smör, salt & peppar, resten tar de hand om själva.

Här får ni inget recept, jag tänker att bilderna är nog så inspirerande. Ta helt enkelt de grönsaker du tycker bäst om som är fina just nu. Lite smör, salt & peppar & in i ugnen. Klart!

20130807-222507.jpg
Blev även en tur till Kaggestorp med familjen & plocka lite jätteblåbär eller Amerikanska blåbär som de också kallas. De är ungefär som vanliga blåbär, men smakar kanske något lite mindre. Men de är smidiga att plocka & de blir ju inte sådär mosiga som blåbär lätt blir.

20130807-223022.jpg

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s