Etiketter

20130806-215104.jpg

Just nu är blomkålen riktigt fin & billig. Den är ju grym rå, kokt, stekt & ugnsbakad. Idag blev det en ny variant, baconlindad blomkål bakad i ugn. Blev väldigt gott när sältan & fettet från baconet trängde in i blomkålen.

Linda helt enkelt in ett blomkålshuvud med bacon, jag använde 2 paket. Ställ det i mitten av en plåt. Runt om lade jag grova bitar utav potatis, paprika, lök, vitlök, morot, vitlök & sedan hade jag några olika kryddiga korvar som fick åka med.
Några varv med pepparkvarnen & salt. Det behövs ingen olja eller smör för fettet från baconet & korvarna räcker gott.

In i ugnen på 250 grader, rör runt grönsakerna ett par gånger så de suger åt sig utav fettet. Efter ca 40-45 minuter är allt mjukt & baconet är knaprigt.

20130806-215143.jpg
Perfekt med ”allt i ett-mat”!

/PappaKock

Annonser