Baconbakad blomkål & Co.

20130806-215104.jpg

Just nu är blomkålen riktigt fin & billig. Den är ju grym rå, kokt, stekt & ugnsbakad. Idag blev det en ny variant, baconlindad blomkål bakad i ugn. Blev väldigt gott när sältan & fettet från baconet trängde in i blomkålen.

Linda helt enkelt in ett blomkålshuvud med bacon, jag använde 2 paket. Ställ det i mitten av en plåt. Runt om lade jag grova bitar utav potatis, paprika, lök, vitlök, morot, vitlök & sedan hade jag några olika kryddiga korvar som fick åka med.
Några varv med pepparkvarnen & salt. Det behövs ingen olja eller smör för fettet från baconet & korvarna räcker gott.

In i ugnen på 250 grader, rör runt grönsakerna ett par gånger så de suger åt sig utav fettet. Efter ca 40-45 minuter är allt mjukt & baconet är knaprigt.

20130806-215143.jpg
Perfekt med ”allt i ett-mat”!

/PappaKock

2 kommentarer Lägg till

  1. Detta blir det till kvällen! Gud så gott och enkelt det låter! Tack för tips! 🙂

    1. pappakock skriver:

      @intefangordetdet kul att du gillar det & hoppas det smakar!!

      PappaKock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s