Parfait, nästan som glass kan man säga. Otroligt len & fin konsistens.
Väldigt lätt att göra & smaken kan varieras i oändlighet. Eftersom det är sommar så tyckte jag att fläder var en självklar smaksättare, den fick sällskap utav vit choklad & lite citronskal.
Du behöver följande till 6 portioner:
3 äggulor
4 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
85 gram vit choklad
0,5 citron (skalet)
2,5 msk flädersaft (outspädd)
Gör så här:
Vispa äggulor & florsocker hårt.
Smält den vita chokladen i vattenbad.
Vispa grädde rätt så hårt, slå i saften & vispa lätt samtidigt så blir konsistensen som lättvispad grädde.
Blanda i chokladen i äggsmeten. Skölj citronen & riv i skalet i äggsmeten.
Vänd försiktigt i grädden.
Häll upp i portionsformar, exempelvis muffinsformar. Då är det lätt att ta ur dem & lägga upp på tallriken.
Låt stå i frysen i minst 4-5 timmar. Går jättebra att göra ett gäng & ha i frysen, perfekt att ta fram när man får oväntat besök.
Ät tillsammans med säsongens frukt & bär.
/PappaKock