Etiketter

20130715-125347.jpg

Här kommer ett recept på en typ av Porchetta. Men istället för att använda fläsksida så använde jag kotlettrad utan ben.
Man kan ju fylla köttet med precis vad man vill, men jag valde att smörsteka fänkål, gul lök & blanda med senap & fermenterad vitlök. Till detta en sötsur senapscrme’.

Du behöver följande:
1,5-2 kg kotlettrad
1 gul lök
1 st fänkål
3 msk grov dijonsenap
2 klyftor fermenterad/svart vitlök
1 msk balsamvinäger
2 msk smör
Salt
Svartpeppar
Snöre att binda upp köttet med

Gör så här:

Grovhacka den gula löken & fänkål. Stek hårt i en msk smör, tills det går rikligt med färg, salta & peppra. Dra av från värmen & slå på vinäger. Låt svalna i pannan mesans du styckar köttet.

Dela kotlettraden på mitten, men inte helt igenom. Dela sedan varje sida i mitten från insidan & ut, så att köttet blir en enda lång bit. (Lite svårt att förklara, hoppas ni förstår)
Salta & peppra hela köttbiten. Mosa vitlökarna med en sked & mosa ihop med senapen. Bred det på köttet. Strö ut löken & fänkål över köttet.

Rulla ihop köttet som en rulle. Skär rutor i fettet innan du binder upp köttet med snöre. HÄR finns ett filmklipp på hur man binder upp kött.

Salta & peppra & bryn köttet runt om. Sätt in köttet i mitten utav ugnen på 100 grader i 8-12 timmar. Jag körde min över natten.
Ta ut köttet & Linda in i folie & låt svalna. Här är ju köttet klart att äta, men jag lät det kallna & sedan körde jag det på grillen.

Sötsur senapscreme’.

4 dl turkisk youghurt
3 msk sötstark senap
1 msk ättika
Salt
Svartpeppar

Blanda alla ingredienser & servera till köttet.

Jag serverade ugnsrostad potatis & grillad fänkål, morot & citron.

/PappaKock

Annonser