Knivbrev.se

20130715-233259.jpg

Kniven är ett utav de absolut viktigaste redskapen i ett kök, eller det ÄR det viktigaste.
Att ha en bra & vass kniv är otroligt viktigt. Många köper dyra kockknivar & tror att de bibehåller sin skärpa för alltid. Att underhålla kniven med hjälp utav brynstål eller liknande är ju givetvis viktigt, men tillslut behöver kniven få en grundslipning, en ny egg.

Jag skickade förra veckan efter ett knivbrev från knivbrev.se. Du väljer hur många knivar du vill slipa, om du vill göra det en gång eller om du vill ha ett knivbrev utskickat fler gånger per år. Sen får du efter ett par dagar hem ett kuvert innehållandes skydd till knivarna. Sen är det bara att klippa till skydden så de passar just dina knivar, sen skickar du tillbaka knivarna & efter 2-3 dagar har du dina knivar i brevlådan. Precis lika vassa som när de var nya.

Så här skriver de på sin hemsida,

Knivbrev är en ny tjänst från ett av Sveriges äldsta och mest välmeriterade sliperier. Att grundslipa en kniv är ett komplicerat hantverk som få i Sverige behärskar. Vi som kommer att grundslipa dina knivar och andra föremål har decenniers erfarenhet och anlitas frekvent av de mest kända av Stockholms och Sveriges kockar, restauranger, butikskedjor m.fl. All slipning sker på specialbyggda maskiner vi förfinat sedan 70 -talet. Hur vi lyckas åstadkomma det resultat vi gör frågar många men det är tyvär vår hemlighet – men du kommer inte bli besviken på resultat och dina knivar kommer många gånger skickas tillbaka bättre grundslipade än de var som nya!

20130715-233902.jpg
I mitt fall var det en kniv & två delar till min köttkvarn. Resultatet är kanon & det är inte alls dyrt. Lägger man tusenlappar på knivar så kan man faktiskt lägga ett par hundra på att hålla dem vassa.

Så jag kan verkligen rekommendera er att testa knivbrev.se.

/PappaKock

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s