Ugglan & Eggen.

20130711-223509.jpg

I veckan for jag & mina döttrar på äventyr, vi hälsade på i ett snickeri. Ugglanocheggen.se tillverkar möbler, skärblock, knivar mm. Ett gäng riktiga ”tränördar” som tillverkar fantastiskt fina produkter som är så där härligt robusta.

Så här skriver de själva på sin hemsida

Ugglan och Eggen är ett litet möbelsnickeri som med stor passion för trähantverk tillverkar rejäla slaktarblock, skärblock, köksknivar och köksredskap. Alla våra köksprodukter utgår från funktionen och träets karaktär, det är alltid materialet och ändamålet som har huvudrollen. Idéerna till våra produkter får vi helt enkelt genom att fundera på vad vi själva vill använda i köket och tillverka det.

Alla produkter tillverkas för hand av vår möbelsnickare och vi arbetar med trä som antingen sågas och torkas av oss eller väljs ut med största omsorg hos lokala producenter.

20130711-222013.jpg

20130711-222112.jpg
Jag älskar mitt nya skärblock, det är stort, rejält & ligger garanterat på plats när man använder det i köket. Visst priset ligger lite högre än på en Ikea-bräda, men här snackar vi handgjord kvalite. Ett sånt här skärblock behöver du bara köpa en gång, sen har du det resten utav livet om du vårdar det rätt.

20130711-223555.jpg
/PappaKock

2 kommentarer Lägg till din

 1. Jakob Lindstrm skriver:

  Hej,

  vad r det fr kniv du anvnder (jag r knivnrd sedan mnga r, mina japanska kockknivar dyker upp i nsta Ikea-katalog…), det ser ut som en Damascus-klinga och borde man verkligen skra igenom broskiga bendelar som den p versta bilden? Big fan din blogg, f .

  Allt gott,

  /Jakob Lindstrm

  ________________________________

  1. pappakock skriver:

   Hej. Jakob. Det är inte min bild utan från Ugglanocheggen.se
   Kniven är nog mest där för bilden, de vet själva att kniven inte pallar det!

   Kul att du gillar bloggen. Dina knivar i Ikea-katalogen, berätta mer!?

   PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s