Etiketter

20130711-223509.jpg

I veckan for jag & mina döttrar på äventyr, vi hälsade på i ett snickeri. Ugglanocheggen.se tillverkar möbler, skärblock, knivar mm. Ett gäng riktiga ”tränördar” som tillverkar fantastiskt fina produkter som är så där härligt robusta.

Så här skriver de själva på sin hemsida

Ugglan och Eggen är ett litet möbelsnickeri som med stor passion för trähantverk tillverkar rejäla slaktarblock, skärblock, köksknivar och köksredskap. Alla våra köksprodukter utgår från funktionen och träets karaktär, det är alltid materialet och ändamålet som har huvudrollen. Idéerna till våra produkter får vi helt enkelt genom att fundera på vad vi själva vill använda i köket och tillverka det.

Alla produkter tillverkas för hand av vår möbelsnickare och vi arbetar med trä som antingen sågas och torkas av oss eller väljs ut med största omsorg hos lokala producenter.

20130711-222013.jpg

20130711-222112.jpg
Jag älskar mitt nya skärblock, det är stort, rejält & ligger garanterat på plats när man använder det i köket. Visst priset ligger lite högre än på en Ikea-bräda, men här snackar vi handgjord kvalite. Ett sånt här skärblock behöver du bara köpa en gång, sen har du det resten utav livet om du vårdar det rätt.

20130711-223555.jpg
/PappaKock

Annonser