Fläderblomssaft 2013.

20130704-012232.jpg

För några veckor sedan gjorde jag rabarbersaft, det är också väldigt gott, men det slår ändå inte fläderblomssaft. Kan det smaka mer sommar än just flädersaft?!

Du behöver följande:
35-40 klasar fläderblom
2 ekologiska citroner
2 lime
1 kg strösocker
20 gram citronsyra
1,5 liter vatten.

Gör så här:
Koka upp vatten, socker & citronsyra.
Skölj flädern noga & lägg i en stor bunke. Skölj citrusfrukterna & skär dem i skivor, lägg även dem i bunken.

När sockret löst sig slå vätskan över flädern. Låt stå i rumstemperatur tills den svalnat, sedan 4 dagar i kylen. Sila & häll upp på rengjorda flaskor.

20130704-012251.jpg
/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s