Light as a feather.

Fick hem två flaskor vin att testa. Jag är egentligen ingen vindrickare, men jag blev nyfiken att testa eftersom vinerna endast innehåller 5,5% alkohol & färre kolhydrater än ett vanligt vin.

Jag antar att det här vinet kan vara bra för den som är försiktigt med vad den stoppar i sig. Tränar man hårt en hel vecka så kan man ju ändå ta ett glass utav denna på helgen utan att ha dåligt samvete. Sen tycker jag om att de gjort vin som ändå är så gott med en lägre alkoholhalt, det dricks ju ändå på tok för mycket i det här landet.

Det vi testade först var en rose’ gjord på merlot druvan. Den här föll mig verkligen i smaken. Torr, fruktig, lite inslag av bär & vanilj. Rätt så hög syra i vilket jag uppskattar. Kanske något lite tam smak. Men ett glass iskall på sommaren är inte alls dumt.

Vinet började säljas på Systembolaget för ganska exakt en månad sedan. Rose’n kostar 39:- (nr 6214). Helt klart värt att testa.

20130703-214031.jpg

I fredags testade jag det vita vinet, till en bit gös. Det här vinet är gjord på druvan Chardonnay. Även denna är torr & har en väldigt frisk smak. Doftar & smakar av äpple & citrus. Den här är inte heller dum, men den är lite tam i sin eftersmak, men till en bit fisk eller skaldjur så blir det ändå helt ok.
Även denna kostar 39:- (nr 6894)

Vinerna är producerade i Bulgarien & de är 2012 års årgång.

20130703-214934.jpg
Avslutningsvis kan jag bara säga att de här vinerna är bra, men lite tama. Jag kommer garanterat att köpa rose’n fler gånger i sommar.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s