Torskrygg med persika, sparris, betor, bacon & picklad gurka.

20130625-220606.jpg

Torsk, en mycket god fisk, som jag gärna köper när priset är ok. För även om den är god så är det ofta överpris på den. Men som jag skrivit tidigare så går det allt som oftast att pruta rätt så bra i fiskdisken.

Min torsk saltade jag riktigt ordentligt & lät den ligga i rumstemperatur under tiden som jag fixade med resten. Sen på med nymald vitpeppar, alltid vitpeppar på vit fisk! Sen smörstekte jag den & lät den gå i ugnen på 125 grader tills den var ca 48-49 grader.

Till fisken små fina rödbetor som jag kokade nästan helt mjuka i lättsaltat vatten med skalet på. Sen skala dem & dela på mitten, låt gärna lite utav blasten vara kvar, det är dekorativt. Sen smörstekte jag betorna ihop med lite grovt skuren bacon. När det nästan är klart, tillsätt kapris & grova bitar utav persika. Salta & peppra.

Skar gurka i långa skivor med hjälp utav en potatisskalare. Koka upp 1 dl vatten med 0,5 dl socker. När sockret löst sig slå på ca 0,25-0,35 dl ättika. Låt svalna något & låt sedan gurkan ligga i lagen & dra.

Koka sparrisen i saltat vatten i ca 1,5 minut, kyl ner snabbt.

Servera med tunt hyvlad rädisa, gräddfil & hackad gräslök.

En riktigt fräsch sommarrätt! /PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s