Etiketter

20130623-223320.jpg

Nej det här är inte ytterligare ett inlägg med recept på pulled pork. Inte heller ett inlägg där jag predikar om hur gott det är & att ni borde testa snarast.

Men det är däremot recept på inte mindre än 2 riktigt goda tillbehör till just pulled pork.

Öl &-balsamicobrässerad lök till ca 6 portioner:
3 stora gula lökar
2 msk smör
3 msk balsamvinäger
1-1,5 dl öl (gärna en lite mörkare smakrik)
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna. Skala & strimla löken, inte för tunt eftersom den skall koka ett tag.
Stek löken i smöret så att den får ordentligt med färg. Salta & peppra.
Slå på vinäger & låt det koka in i löken, sen på med ölen. Dra ner värmen & låt småputtra, minst 20 minuter eller tills ölen nästan helt kokat bort.

Kan serveras både varmt & kallt, själv föredrar jag den varm.

Rostad tomatsalsa med chipotle till 6-8 portioner:

600 gram av en god tomatsort jag körde på plommontomat
1 gullök
1 rödlök
2 vitlökar (solo)
Chipotle efter smak
2 msk olivolja
1 citron
Kycklingfond/buljong
1 nypa socker
Salt
Svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.
Skala lökarna & skölj tomaterna. Skär allt i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form & ringla över olivolja,socker, salt & peppar.
Dela citronen på mitten & lägg i formen med köttet uppåt. Tillsätt så mycket chili du vågar ha i. Man vill ju ha lite hetta, men samtidigt ska det gå att äta. Jag hade ca 1/4 torkad chipotle i min.

In i ugnen tills det får ordentligt med färg. Under tiden koka upp 0,50-0,75 dl vatten & tillsätt kycklingfond.

När tomaterna & löken fått ordentligt med färg i ugnen, låt det svalna något & mixa den sedan slätt & spä på med fonden.

Även denna funkar ljummen eller kall, men är nästan godast kall för då kommer alla smakerna fram. Kan med fördel göras någon dag i förväg.

20130623-223332.jpg
Skulle ni vara sugna att testa pulled pork, klicka här för recept.

/PappaKock

Annonser