Naturens skafferi.

20130526-002935.jpg

Var & hämtade mina båda döttrar som sovit hos sin mormor & morfar över natt. När jag kom dit sa svärmor åt mig att rabarbern nu gick att plocka. Lycka!
Rabarbern är ju som allra bäst nu innan den blir för tjock & träig.
Plockade lite rabarber & gick vidare ner mot ån som rinner vid deras hus, där upptäckte de förra veckan att det växte ramslök. Så jag passade på att plocka lite där med.

20130526-002946.jpg
Sen gick jag & plockade lite harsyra & nässlor. Harsyran blommar nu, perfekt att ha både blommorna & blad att garnera med eller i en sallad.

20130526-003237.jpg
Eftersom vi bor i lägenhet så är det rena lyxen att få komma & plocka & äta i svärföräldrarnas trädgård. Visst kan man odla även om man bor i lägenhet, men det är något speciellt med att plocka när det växer vilt.

Här kommer även en bild på dagens middag, svensk snabbmat när den är som allra bäst. Lax, sill, ägg, brynt smör & gräslök.

20130526-003953.jpg
/PappaKock

2 kommentarer Lägg till din

 1. franskmat skriver:

  Härliga bilder som väcker barndomsminnen! Man tuggade på harsyra och allt mamma och pappa lärde ut. Finaste tiden i naturen – samt enorma reaktioner på pollen i ögon, näsa, luftvägar. Nollsummespel;). Glad av dina bilder!

  1. pappakock skriver:

   Härligt att höra Zita 🙂

   PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s