Stekt ananas med sichuanpeppar & balsamico.

20130523-230059.jpg

Här kommer ett tips på en supersmidig dessert som trots att den är simpel brukar imponera.

Du behöver följande:
0,5 färsk ananas
1 msk råsocker
1 msk strösocker
1,5 msk balsamvinäger
1-2 tsk sichuanpeppar
Flingsalt

Gör så här:
Skala ananasen, dela den på mitten & ta bort den hårda mittendelen.
Skär i rätt så grova bitar.

Hetta upp en stekpanna & lägg i sockret. När sockret smält & börjar karameliseras lägg i ananasen. Låt ligga ca 2 minuter & vänd sen.

Stöt pepparn lätt i ex en mortel & strö över ananasen. Slå på vinägern & dra pannan från värmen.
Servera med vaniljglass & strö över lite flingsalt.

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. franskmat skriver:

    Jättegott! Godast med ekologiskt havssalt guérande-skillnad. Prova!

  2. Å fett här har jag med provat, supergott och enkelt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s