Här kommer ett tips på en supersmidig dessert som trots att den är simpel brukar imponera.
Du behöver följande:
0,5 färsk ananas
1 msk råsocker
1 msk strösocker
1,5 msk balsamvinäger
1-2 tsk sichuanpeppar
Flingsalt
Gör så här:
Skala ananasen, dela den på mitten & ta bort den hårda mittendelen.
Skär i rätt så grova bitar.
Hetta upp en stekpanna & lägg i sockret. När sockret smält & börjar karameliseras lägg i ananasen. Låt ligga ca 2 minuter & vänd sen.
Stöt pepparn lätt i ex en mortel & strö över ananasen. Slå på vinägern & dra pannan från värmen.
Servera med vaniljglass & strö över lite flingsalt.
/PappaKock
Jättegott! Godast med ekologiskt havssalt guérande-skillnad. Prova!
Å fett här har jag med provat, supergott och enkelt 🙂