Etiketter

20130516-222605.jpg

Jag har skrivit det förut & jag kommer garanterat att skriva det igen. Kryddsmör är underskattat! Det är lätt att göra & går att variera i oändlighet.

Jag testade att göra ett kryddsmör med rabarber & gräslök, var inställd på att det kanske inte skulle bli någon större succé, men var nyfiken & tvungen att testa.

Resultatet blev ett riktigt syrligt & fräscht smör med en lätt rostad ton.

Du behöver följande om du vill testa smöret:
100 gram normalsaltat smör eller egenkärnat 🙂
1,5 rejäla rabarberstänger
0,5 dl finhackad gräslök
2 tsk muscovadosocker
1 msk rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 250-275 grader. Ta fram smöret så det blir rumstempererat.

Skala rabarbern om den är grov men oftast behövs det inte på den som kommer på våren för den är så späd.

Dela rabarbern i grova bitar & lägg på en plåt eller ugnsform, ringla över oljan & strö över sockret. In i ugnen högt upp tills den får ordentligt med färg.
Låt svalna.

Hacka gräslök fint & mosa rabarbern med en gaffel. Blanda allt i smöret & smaka av med salt & svartpeppar.

Vi hade smöret på en entrecote som jag stekte i smör i ca 2,5 minuter på varje sida & sen lät gå färdigt i ugnen på 150 grader tills den var 58 grader. Sen fick den vila inlindad i folie i ca 20 minuter.
Till det råstekt potatis & smörstekta primörer.

20130516-223522.jpg

Vill du ha mer tips vad du kan göra med rabarber, allt från saft till kyckling fylld med rabarber, klicka då Här för mina tidigare recept med rabarber.

/PappaKock

Annonser